speed dating

Intalnirea unui partener este una dintre cele mai spinoase probleme. Lipsa timpului si viata cotidiana isi spun apasat cuvantul, iar putinul timp liber ramas nu ne permite decat sa ne ocupam de problemele de stricta necesitate.

Cu toata ca viata de zi cu zi ne pune foarte multe probleme, secolul 21 vina totusi „la pachet” cu anumite avantaje. Mediul virtual si deschiderea fara precedent a mentalitatii ne ofera foarte multe metode pentru a ne gasi partenerul.

Ce este speed dating-ul

Speed dating-ul este un mod rapid folosit pentru a ne gasi un partener. Aceasta notiune presupune ca un numar egal de femei si de barbati se intalnesc in locuri special amenajate si stau pe rand de vorba, pentru o perioada limitatate de timp (de obicei intre 6 si 10 minute).

Unul dintre participantii la intalnirea de speed dating va ramane la aceeasi masa si va pune intrebari altor membri care se muta la o alta masa la expirarea celor 10 minute. Cei intervievati se vor stradui sa faca o impresie cat mai buna, deoarece la sfarsitul intalnirii vor primi anumite calificative.

Cei care au facut cea mai buna impresie vor primi la sfarsit datele de contact ale persoanelor ce sunt interesate in a dezvolta o relatie.

Speed dating-ul este o metoda din ce in ce mai utilizata de cei ce se afla in cautarea unui partener datorita avantajelor pe care le ofera.

Timpul este limitat, iar intalnirile se desfasoara rapid. Acest lucru avantajeaza persoanele ocupate, iar faptul ca la aceste intalniri poate participa oricine  (in conditiile in care se va plati o taxa) este un mare avantaj.

Timpul limitat ne ofera insa si dezavantaje. In primele minute se va forma parerea partenerului despre noi referitor la silueta, vestimentatie, comportament sau limbaj.

Avantajele intalnirilor de speed dating sunt numeroase

Scopul intalnirilor de speed dating este foarte clar, deoarece fiecare participant a venit motivat de dorinta de a cunoaste pe cineva, iar acest lucru este un mare avantaj deoarece daca am folosi locurile clasice unde vom intalni parteneri am putea petrece mult mai mult timp pana ne vom intalni jumatatea.

Targetarea intalnirilor pe categorii de varsta este esentiala in cadrul intalnirilor de speed dating. Participantii sunt grupati in functie de varsta acestora, iar acest lucru ne pune la adapost de diferentele de opinie ce sunt inevitabile in cazul unor parteneri de varste diferite.

Aceste intalniri ne ofera posibilitatea de a cunoaste foarte multe persoane intr-un interval scurt de timp, fapt ce nu este posibil in cazul unor intalniri clasice.

Desigur ca ne vom pune intrebarea cat de mult vom putea cunoaste un om in 10 minute. Dupa parerea mea nu foarte mult, dar atunci cand doua inimi isi vorbesc nu timpul este elementul cel mai important.

Este esential insa sa aflam numai cateva lucruri importante despre celalalt participant la intalnire, iar daca vom pune cateva intrebari inteligente aceste lucruri pot fi aflate cu destul de multa usurinta.

Mediul in care se desfasoara intalnirea va fi unul romantic, iar intalnirea fata in fata ne va oferi confortul necesar pentru a evita stresul.