Facebook sau site matrimonial?

Gasirea unui partener este o misiune ce poate parea imposibila astazi. Lipsa timpului a devenit cronica si este una dintre cele mai mari probleme (alaturi de singuratate) cu care se confrunta omul modern. In plus, munca la birou ne ocupa aproape tot timpul iar incercarile de a ne gasi un partener vor fi puse intotdeauna pe planul al doilea.

Pentru a ne face o idee asupra acestui flagel este suficient sa va reamintesc ca anul trecut mai mult de jumatate din populatia adulta nu a avut un partener alaturi de care sa isi petreaca sarbatorile.

Site-urile matrimoniale incep sa devina amintire

Internetul incepe sa isi spuna cuvantul din ce in ce mai apasat, iar gasirea unui partener a devenit astfel mult mai usoara. Vremurile se schimba insa si in acest domeniu, iar site-urile matrimoniale atat de accesate la inceputul anilor 2000 incep sa fie trecute in „lada cu amintiri a internetului”.

Ne aducem cu totii aminte de renumele de care se bucurau aceste site-uri matrimoniale, iar patronii isi frecau mainile de bucurie la vederea taxelor si a comisioanelor pe care le percepeau, dar aceste vremuri au inceput sa apuna odata cu aparitia Facebook.

Acesta este gratuit, usor de folosit si de mentinut, iar profilele romanilor au inceput sa se inmulteasca ca „ciupercile dupa ploaie”. Mai mult decat atat, este foarte usor sa infiintezi grupuri ale unor persoane cu interese comune, iar grupurile matrimoniale au fost printre primele ce si-au facut aparitia.

Desigur ca nu toate site-urile matrimoniale au fost amenintate de Facebook. Cele mai mari si mai renumite site-uri matrimoniale au reusit sa supravietuiasca, insa cota de piata a acestora (si implicit castigurile) s-au diminuat destul de mult.

Liderii industriei de profil (sentimente.ro si matrimoniale.ro) continua sa se laude cu peste 1.5 milioane de membrii, dar site-urile mai mici au devenit practic invizibile in peisajul internetului modern.

Facebook este o varianta gratuita a site-urilor matrimoniale

Banii facuti de aceste site-uri matrimoniale sunt din  ce in ce mai putini datorita faptului ca Facebook permite accesul liber in grupurile matrimoniale, iar timpul petrecut pentru a ne inscrie in aceste grupuri este foarte scurt.

Avantajul principal oferit de Facebook este faptul ca nu mai este necesar sa ne completam un profil (pentru care se pierdea foarte mult timp), deoarece profilul nostru este suficient si ofera suficiente informatii personale.

Banii pe care ii face un site matrimonial provin in cea mai mare parte din publicitatea vanduta  si mai putin din conturile de tip PRO sau VIP, pentru care utilizatorii platesc o anumita suma de bani in fiecare luna.

Aceste conturi ofera numeroase avantaje: casuta dedicata pentru mesagerie ,mesaje predefinite, conturi de mail, etc.

Sunt de evitat conturile pe mai multe site-uri matrimoniale pentru ca acestea vor da imaginea unui om disperat, in stare sa faca orice pentru a scapa de singuratate. Este suficient sa ne alegem 2 – 3 site-uri mari, pe care sa le completam cu inscrierea in cateva grupuri mari de matrimoniale Facebook pentru a ne atinge obiectivul dorit: acela de a scapa de singuratate.