relatie de cuplu

Un cuplu trece intodeauna si prin perioade mai putin fericite. Toti cei care avem o familie am depasit cel putin o perioada critica, iar increderea si respectul au jucat un rol foarte important.

O relatie de cuplu trebuie sa respecte anumite reguli

Pentru a evita aceste dificultati este important sa respectam o serie de reguli.

In primul rand partenerul trebuie ales si cu mintea, nu numai cu inima. Desi acest lucru este foarte greu de realizat in momentul in care ne-am indragostit de partenerul nostru, este necesar sa incercam sa facem o evaluare obiectiva a acestuia in primul rand in calitate de prieten. Sunt importante personalitatea si caracterul, sistemul de valori, relatiile cu cei din jur, generozitatea, etc.

Parerea potentialului partener despre relatii in general este foarte importanta. O mare parte a femeilor sunt deceptionate de problemele anterioare si intra intr-un cuplu fiind convins ca acesta se va destrama la un moment dat (din diverse motive), iar barbatii traiesc cu ideea ca nu sunt compoatibili cu femeile indiferent cat de mult s-ar stradui sa faca o relatie sa mearga.

Parerea partenerului despre relatii este foarte importanta, deoarece o persoana cu o atitudine negativa ce se asteapta sa fie inselata va face tot posibilul sa fie dezamagita de cei din jur.

Nu trebuie sa inselam increderea partenerilor nostri

Asteptarile si nevoile partenerilor sunt foarte importante, dar acestea nu trebuie sa se bazeze pe ghicit. Nu trebuie sa ezitam sa impartasim aceste lucruri celor dragi, deoarece daca ne bazam pe faptul ca acestia vor ghici asteptarile vom fi inevitabil dezamagiti.

Mai mult decat atat, partenerul va fi intotdeauna invinuit ca nu a facut destul pentru ca relatia de cuplu sa mearga, iar acest lucru nu va face decat sa otraveasca atmosfera si sa impinga partenerul sa renunte.

Respectul si increderea sunt insa cheile de bolta ale unui cuplu fericit. Divergentele de opinie si certurile sunt inevitabile intr-o relatie, insa acestea nu trebuie sa degenereze si sa contina jigniri.

La fel de important este sa avem incredere in partenerul nostru si sa punem baza pe ceea ce discutam, fara sa ne gandim in fiecare moment ca am putea fi mintiti de acesta.

Intr-un cuplu este necesar sa facem distinctia intre dragoste si sex. Contrar parerii celor mai multi dintre noi, aceste notiuni sunt total diferite. Spre exemplu, pasiunea noastra va fi intotdeauna mai mare la inceputul unei relatii, cand vom cauta sa ne simtim partenerul aproape, iar odata cu trecerea timpului dorinta sexuala se va diminua considerabil.

Ascultarea este de asemenea foarte importanta pentru un cuplu fericit. Este necesar sa ne gasim resursele necesare pentru a avea rabdare sa ne ascultam partenerul fara sa il intrerupem sau sa il judecam.

Atunci cand ne ascultam jumatatea vom elimina riscul neintelegerilor, vom deveni o persoana simpatica si de incredere iar capacitatea noastra de a intelege problemele partenerului de cuplu va fi considerabil mai buna.

Nu in ultimul rand este necesar sa ne aducem aminte ca un cuplu este o echipa, in care fiecare membru are un bagaj diferit de aptitudini si valori.